Consultant Testautomatisering

Pauline Beijen

Testen

Resource Consultant

Aanvraag nummer

20142

Opdracht toegevoegd:

13-01-2021

Locatie:

Apeldoorn

Klant:

Belastingdienst

Uren per week:

36 uur

Uiterlijke aanbieddatum:

12-02-2021 23:59

Startdatum opdracht

15-02-2021

Einddatum opdracht

31-12-2021 met optie op verlenging

Consultant Testautomatisering

Het uitdragen van Quality mindset en Testautomatiseringskennis Informatievoorziening (IV) breed. Het presenteren/uitdragen van de GTO dienstverlening aan het IV management
Facilitator / trekker van de Community of Practice
Facilitator / trekker van de Community of Interest.

De vertaling van architectuurproducten naar implementatieproducten, in de vorm van voorschriften, richtlijnen, tutorials en voorbeeld code/applicaties op testautomatiseringsgebied.
Onderzoeken van testautomatiseringstechnieken, nieuwe practices en de toepasbaarheid daarvan binnen de Belastingdienst-IV. Inspelen op technologische, innovatieve IV-ontwikkelingen op testautomatiseringsgebied.

Ontwikkelen van generieke componenten die IV breed in bestaande testautomatiseringsframeworks gebruikt kunnen worden. Kennis uitdragen in de vorm van documentatie, presentaties, workshops en coaching aan testers/testautomatiseerders. 1e-lijns ondersteuning voor de IV-keten via een online servicedesk
Organiseren van draagvlak bij en samenwerking met stakeholders

Ondersteuning bij migraties naar andere frameworks
Behartigen van belangen van testautomatisering gerelateerde zaken bij ontwikkeling van nieuwe componenten.
Behandelen van klantvragen in de vorm van hands-on of advies op testautomatiseringsgebied.
Consultancy door advies, analyseren(vraagstukken/problemen) of mee ontwikkelen (ontwerpen, testen en programmeren) bij het inzetten van bestaande en nieuwe testautomatisering producten/componenten over klantdomeinen en/of IV-programma’s heen of over meerdere platformen.

Bij het team geautomatiseerd testen ondersteuning (GTO) hebben wij ruimte voor een gedreven Testautomatiseringsconsultant. Je werkt mee aan het “volwassener” worden van Testautomatisering (TA) binnen de IV-keten. Tegelijk kun je ook prima de brug slaan naar concrete implementaties en praktische adviezen aan klanten. Je opereert in een complex speelveld met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. Ook werk je nauw samen met andere teams binnen de afdeling.

Als interne consultant moet je boven de materie staan en dit kunnen uitdragen aan teams. Daarnaast bied je teams en individuele medewerkers een menu aan diensten aan dat varieert van directe ondersteuning, ontwikkelen en onderhouden van generieke componenten, het delen van kennis tot het onderhouden van een ServiceDesk voor TA-gerelateerde vragen. Het doel is dat teams TA zelfstandig kunnen oppakken, ontwikkelen en onderhouden.

KO-criteria.

Eisen

Je hebt HBO denk- en werkniveau en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met testautomatisering van applicaties op verschillende platformen (5 jr)

Je hebt ervaring met het uitdragen van Visie en Strategie o.b.v. Test Automation Piramide naar team(s) en ervaring met het uitdragen van geautomatiseerd testen op UI laag, API laag en Code laag (3jr)

Je hebt 2 jaar ervaring met het uitdragen van Continuous Integration en Continuous Delivery (2jr)

Je hebt ervaring met het uitdragen van frameworks (3jr)

Competenties

Pro-actief, Flexibel, Nieuwsgierig, Analytisch, Zelfstandig, Resultaatgericht, Teamplayer, Communicatief vaardig, Ervaren en vaardig met werken in een scrumteam

Aanvullende kennis

 

Je hebt affiniteit met infrastructuur op testautomatiseringsgebied.
Je hebt affiniteit met innovatieve ontwikkelingen op testautomatiseringsgebied.

Je bent gespecialiseerd en hebt diepgaande (technische)kennis van testautomatiseringtechnieken.

Je hebt ruime ervaring in het geven van presentaties, workshops en andere vormen van kennisdeling.

Overige functiewensen

Je hebt ruime ervaring in het geven van presentaties, workshops en andere vormen van kennisdeling.