Senior IT architect

Pauline Beijen

Testen

Resource Consultant

Aanvraag nummer

15307

Opdracht toegevoegd:

20-05-2020

Locatie:

Walterbos, 7314 PS Apeldoorn,

Klant:

Belastingdienst

Uren per week:

36 uur

Uiterlijke aanbieddatum:

29-05-2020 23:59

Startdatum opdracht

01-07-2020

Einddatum opdracht

31-12-2020 met optie op verlenging

Senior IT architect

Opdrachtbeschrijving *
Als IT-architect speel je een belangrijke rol binnen de innovatie waarmee het team COA volop bezig is. De COA-applicatie is een groot en belangrijk systeem, maar het is ook een oud systeem. Een aantal jaren geleden is dan ook een vernieuwing ingezet met als doel de huidige COA-applicatie te ontmantelen en de functionaliteit ervan onderbrengen in nieuwe, duidelijk afgebakende, business-service. Deze business- services worden ontwikkeld conform de huidige richtlijnen voor het ontwikkelen van COBOL/CICS/DB2-software en op basis van een service oriented architecture. Je stelt een innovatieve solution-architectuur op en legt de requirements en kaders vast. Daarnaast is het belangrijk dat je goed contact houdt wat er in de 4 bouwteams speelt, ben je sparringspartner en geef je richting zodat gezamelijk goede oplossingen worden gerealiseerd. Ook draag je bij aan de domeinarchitectuur voor je deelgebied.

 

 

 

 

 

Achtergrond Opdracht *

De COA is de debiteurenadministratie van de Belastingdienst. Een groot, belangrijk maar ook oud systeem dat per dag meer dan een miljard euro verwerkt. Een aantal jaren geleden is een start gemaakt met de vernieuwing van de COA. Doel is uiteindelijk om de huidige COA te ontmantelen en de functionaliteit van het huidige systeem in nieuwe, duidelijk afgebakende, business-services onder te brengen. Deze services worden hoofzakelijk in Cobol ontwikkeld conform de huidige richtlijnen (w.o. SOA) voor het ontwikkelen van software. Het productteam COA bestaat uit rond de 50 personen verdeeld over 5 agile teams van 7 tot 9 personen. Daarnaast werken een aantal medewerkers team overstijgend. De werkwijze binnen de teams is gebaseerd op de SAFe aanpak. De inrichting daarvan is in ontwikkeling. Deze aanvraag biedt de ervaren seniore IT architect de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan het moderniseren van de COA. Geen eenvoudige klus, maar voor diegene die het lef heeft een uitdaging aan te gaan een uitgelezen kans om zichzelf tot het maximale uit te dagen.

 

 

 

 

 

Organisatorische context en cultuur*

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

KO-criteria.

Eisen:
Dominant Kwaliteitenprofiel

WO

Architectuur (methoden, modelleer-

technieken, tools, modellen, etc.)

 

 

 

Overige vereiste kennisgebieden

 

 

 

 

Ervaring

WO ( 6 jr )

Ervaring met het testen van Mainframe (CICS/Cobol/DB2) applicaties. Dit vereist tevens kennis in en ervaring met het ( 5 jr )

toepassen van JCL en SQL..

Testuitvoerende werkzaamheden (diepgaande kennis van de basisprincipes van risico-gericht testen). Opstellen ( 4 jr )

testaanpak, -voorbereiding en -rapportage

Ervaring hebben met het werken aan grote systemen, bijvoorbeeld bij banken en/of overheid ( 3 jr )

 

 

Wensen:
Competenties

Resultaatgerichtheid, Analytisch, Pro-actieve, positieve houding; pragmatisch; initiatiefrijk;

Agile-minded, en in staat om anderen daarin mee te nemen.

Communicatief vaardig en gesprekspartner op verschillende niveaus;

Zelfontwikkeling; Teamspeler; Zelfstandig; Klant- en kwaliteitsgerichtat

In staat om richting te geven aan de (proeces) ontwerpers en (lead) bouwers binnen COA, standaarden af te dwingen en sturend te zijn op

basis van kaders waarbinnen ontwikkeld moet worden.

 

 

Aanvullende kennis

Kennis van de Inningprocessen en het Inning applicatielandschap en/of massale transactie verwerkende systemen

 

 

Overige functiewensen

Ervaring in het gebruik van JIRA

Kennis en ervaring in het toepassen van Rexx en VisualBasic

Testautomatisering, inclusief een duidelijk beeld bij het hoe en waarom (waarom niet) daarvan is zeer gewenst. Ervaring met Robot

Framework of vergelijkbare tools