Nadia Bouljihad- Yahouni

Java | UX | Front end | Python

Resource Consultant

Aanvraag nummer

27090

Opdracht toegevoegd:

24-09-2021

Locatie:

Walterbos Alternatieve, 7314 PS Apeldoorn,

Klant:

Belastingdienst

Uren per week:

36 uur

Uiterlijke aanbieddatum:

03-10-2021 10:00

Startdatum opdracht

01-11-2021

Einddatum opdracht

31-12-2021 met optie op verlenging

Senior Tester (Senior Medewerkerr IV S11)

GEEN ZZP-ERS TOEGESTAAN

Opdrachtbeschrijving *
Binnen Gegevens wordt al geruime tijd gewerkt aan opdrachten die het gevolg zijn van de vernieuwing van de Autosystemen. De rol van Gegevens bestaat uit het binnenhalen en intern (en in sommige gevallen ook extern) beschikbaar stellen van de gegevens uit de Basisregistratie Voertuigen (BRV). Deze gegevens worden ontsloten en -voor analytisch gebruik- opgeslagen in Teradata . Tevens worden de ingewonnen gegevens doorgesluisd naar het domein Auto voor het opbouwen van een Fiscaal Voertuigbeeld. Daarnaast wordt een inkijkservice van de RDW (rechtstreeks inprikken op de actuele gegevens) ontsloten voor gebruik binnen de Belastingdienst. Recentelijk is duidelijk geworden dat er vanuit Auto en voor diverse interne verstrekkingen een behoefte bestaat aan BRV-gegevens voor operationeel gebruik waarbij geen gebruik gemaakt kan worden van de online raadpleging van de BRV. Hiervoor moeten in relatief korte tijd drie diensten worden gerealiseerd deels in JAVA, deels in Cobol. De tester moet in staat zijn in beide omgevingen testwerk te verrichten.Kennis van IT-landschap Belastingdienst is een pré. Daarnaast wordt van de tester ook ingezet in het proces DNI (Notariële Akten Proces) als integratietester/ketentester. De tester zal ook worden ingezet als scummaster binnen het team.

 

 

 

 

 

Achtergrond Opdracht *

Om de hier vermelde diensten te realiseren is een (grotendeels) nieuw team opgericht . Het team zal hoofdzakelijk werken langs de lijnen van SAFE Agile. Gezien de grote tijdsdruk en het belang van deze opdracht zal er daarnaast sprake zijn van een (gedeeltelijke) projectmatige sturing. Realisatie zal zowel in een JAVA als Cobol omgeving plaatsvinden. Deze vacature vraagt daarom kennis en ervaring met testen in beide omgevingen. DNI is een al langer lopende opdracht waar in Q1 en Q2 2021 nog diverse nieuwe versie van de (bouwblok) keten getest moeten gaan worden.

 

 

 

 

 

Organisatorische context en cultuur*

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

KO-criteria.

Eisen:
Dominant Kwaliteitenprofiel

Testautomatisering: Kennis van tpooling: Cucumber en Robot Framework, Testmanagement:

Testen professional, Tmap Next advanced, ISTQB advanced, Testorganisatie en uitvoering:T Map

Testen

Next Foudation

Gecertificeerd scrummaster

SAFe

Ervaring

HBO gecertificeerd

Ruime ervaring met testen (JAVA + Cobol): Opstellen van fysieke en logische testgevallen, opzetten van testscenario's,

uitvoeren van functionele testen, op basis van ontwerpspecificaties testen van applicatietaken,het maken van een testplan en  testrapportages, Het maken van een testplan en testrapportages ( 7 jr )

Ervaring met Agile werken ( 2 jr )

Ervaring met de rol van scrummaster ( 3 jr )

 

Wensen:
Competenties

Pro- actieve houding

• Goede contactuele eigenschappen

• Gestructureerd werken

• Flexibel in inzet en handelen

• Resultaatgerichte instelling

• Stress bestendig

• T-Shape

• Analytisch vermogen

 

Aanvullende kennis

• Gewerkt met MQ en TWS

• Ervaring met Jira en Confluence

• Kennis/ervaring met XML

Kennis en ervaring met testen van bouwblokken/ketens samengesteld met bouwblokken zoals BPM, BRM, ECM, Watson.

Kennis van het autoheffingenproces is een pré