Nadia Bouljihad- Yahouni

Java | UX | Front end | Python

Resource Consultant

Aanvraag nummer

27438

Opdracht toegevoegd:

07-10-2021

Locatie:

Walterbos Alternatieve, 7314 PS Apeldoorn,

Klant:

Belastingdienst

Uren per week:

36 uur

Uiterlijke aanbieddatum:

20-10-2021 10:00

Startdatum opdracht

04-11-2021

Einddatum opdracht

31-12-2021 met optie op verlenging

Senior Java developer

Opdrachtbeschrijving *
Voor de Agile Release Train (ART) Klantgegevens binnnen het domein Gegevens, team Nibiru, zijn we op zoek naar een javaontwikklaar met veel programmeer ervaring in complexe omgevingen. Bij voorkeur T-Shaped. Als javaontwikkelaar ben je binnen een scrumteam verantwoordelijk voor het realiseren van specificaties (user stories) in javaprogrammatuur, binnen de kaders van de MTHV's en architectuur. Kennis van het aplicatieslandschap van de belastingdienst is een pré. Ook ervaring in een rol als scrummaster is een pré.

Achtergrond Opdracht *

Binnen IV word je ingezet bij het onderdeel Standaard Transactie services (STS), afdeling Gegevens. STS/Gegevens is onderdeel van de IV- organisatie, die staat voor de informatievoorziening van de gehele Belastingdienst en heeft als doel de dienst optimaal te ondersteunen. Gegevens is verantwoordelijk voor de Informatie Voorziening van de uitvoeringsorganisatie CAP/Gegevens t.b.v. de klantregistraties, het inwinnen, in beheer nemen en beschikbaar stellen, bewaken en houden van de kwaliteit van gegevens en aansluitingen op het stelsel van Basis Registraties. Scrum-team Nibiru is een multidiciplinair team, opereert binnen het SAFe-framework en werkt aan zowel front- als backend. In het team ben je verantwoordelijk voor de continuiteit en doorontwikkeling van bestaande applicaties maar ga je oa. ook werken aan de nieuwe applicaties, Informeren ONdernemers (ION) en SignaalUpdateService (SUS). ION is een systeem ter ondersteuning van de registratie van ondernemers en ten behoeve van de communicatie en kennisgeving naar hen. SUS vertaalt signaalberichten van de KvK naar zogeheten gebeurtenisberichten. Deze applicaties worden gebouwd in Java 8. Er is sprake van meerdere koppelingen met aanpalende systemen. De ontwikkelaars in het team gebruiken voornamelijk IntelliJ en voor de frontend ontwikkeling wordt Wicket gebruikt. Deployments worden gedaan door Jenkins. Binnen het team wordt gebruik gemaakt van automatisch testen middels Robot Framework.

Organisatorische context en cultuur*

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

KO-criteria.

Eisen:
Dominant Kwaliteitenprofiel
  1. Programmeren: JAVA 8, JAVA EE
  2. Scrum en SAFe

 

Overige vereiste kennisgebieden

  1. Kennis van SOA en gegevensarchitectuur

Ervaring

  1. HBO gecertificeerd
  2. JAVA 8, JEE ( 5 jr )
  3. DB2, ( 3 jr )
  4. JAVA op Mainframe, SQL, JDBC, JPA, MQ, XML, REST-webserivces, SOAP, ( 2 jr )

Wensen:
Competenties

Van onze toekomstige collega wordt verwacht dat hij/zij, als volwaardig teamlid, participeert in het Agile proces. T-shape.

Je ondersteunt en werkt nauw samen met de productmanager, architecten en productowners bij het opstellen cq. refinen van de features

en userstories zodat deze in het ontwikkelteam verder kunnen worden opgepakt.

Teamplayer gericht op samenwerking, analytisch sterk, assertieve persoonlijkheid met een kritische blik en een resultaats- en

oplossingsgerichte mentaliteit. Communicatief, creatief, initiatiefrijk, de wil om iets

voor elkaar te krijgen

Tevens is hij/zij omgevingssensitief en kent zijn/haar stakeholders (stakeholdermanagement).

Aanvullende kennis

• Ervaring met InteliJ

• Ervaring met Jira en Confluence

• Kennis/ervaring met Angular is een pré

• Ervaring Robot Framework en Splunk

• Ervaring/kennis van het applicatielandschap van de BD is een pré

• Ervaring en ambitie voor (eventueel roulerende) rol van scrummaster is een pré.

Overige functiewensen

T-shape ondersteuning Test enTestautomatisering