Pauline Beijen

Testen | .Net

Resource Consultant

Aanvraag nummer

27645

Opdracht toegevoegd:

15-10-2021

Locatie:

Walterbos Alternatieve, 7314 PS Apeldoorn,

Klant:

Belastingdienst

Uren per week:

36 uur

Uiterlijke aanbieddatum:

21-10-2021 10:00

Startdatum opdracht

01-11-2021

Einddatum opdracht

31-12-2021 met optie op verlenging

Tester

Geen ZZP’ers toegestaan

Opdrachtbeschrijving *
We zoeken een tester ten behoeve van het team voor het ondernemersportaal (ONP), die het 'totale plaatje' (de keten) kan overzien en affiniteit heeft met testautomatisering en integratie- en acceptatietestentesten. Het werk bestaat uit: – Testen; – Oplossen van problemen en storingen; – Versiebeheer op releases en documentatie; – Configuratiebeheer; – Inrichten en onderhouden van testomgevingen; – Opzetten van geautomatiseerd testen; – Uitvoeren van c.q. assisteren bij integratie- en acceptatietesten. Bij dit alles heb je natuurlijk oog voor security- en kwaliteitsaspecten. Je werkt in een scrumteam samen met collega's aan het hele ontwikkeltraject (refinement van de opdracht, begroten en inplannen van taken en testen tot en met het demonstreren van de functionaliteit voor de gebruikers). We verwachten van je, dat je jezelf verder ontwikkelt en de ontwikkelingen rond het testen volgt. Je kunt je kennis goed overdragen en je hebt affiniteit met programmeren. Je kunt goed samenwerken met collega's, je bent creatief, je bent flexibel en je bent thuis in verschillende frameworks of je hebt bewezen je die snel eigen te kunnen maken. Het is een pré als je bekend bent met Java, Angular, Jenkins en Robotframework.Tenslotte verwachten we van je, dat je zelfstandig kunt werken binnen het scrumteam en initiatieven neemt wanneer dat nodig is.

 

 

Achtergrond Opdracht *
De Belastingdienst maakt gebruik van veel formulieren. Bij IV Interactie leveren en onderhouden we een formulierendienst, waarmee de Belastingdienst snel, aanpasbaar, beheersbaar, bestuurbaar, schaalbaar, efficiën en kwalitatief hoogwaardige formulieren kan voortbrengen en beheren. Die formulieren komen via portalen beschikbaar voor belastingplichtigen om veilig en snel hun transacties met de Belastingdienst te kunnen uitvoeren. Er loopt een programma om voor alle papieren formulieren een elektronische evenknie te realiseren. Voor het opzetten en beheren van het Zakelijk portaal (portaal voor ondernemers) en de bijbehorende formulieren zoeken we een tester/testautomatiseerder/integratietester met programmeeraffiniteit.

Organisatorische context en cultuur*
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

KO-criteria.

Geen ZZP’ers toegestaan

Eisen:
Dominant Kwaliteitenprofiel

Test Management

Tmap Next Foundation of ISTQB Foundation. Tmap Advanced of ISTQB Advanced

Kennis van en ervaring met RobotFramework

Testorganisatie en -uitvoering

Overige vereiste kennisgebieden

Kennis van en ervaring met Java en object georiënteerd programmeren in het algemeen

 

Leading SAFe (o.i.d.)

Kennis van GIT, Jira en Confluence

Kennis van WEB/security

Ervaring

Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau (b.v. blijkend uit een Bachelordiploma)

Ruime ervaring als tester ( 5 jr )

Ervaring met het opzetten van geautomatiseerd testen en frameworks ( 3 jr )

 

 

Wensen:
Competenties

- Samenwerken;

- Analyseren;

- Flexibel;

- Resultaatgericht;

- Omgevingsbewustzijn

Aanvullende kennis

Kennis van Maven, Jenkins, Dinq, IntelliJ en Angular

Overige functiewensen

Ervaring met werken in een Agile/scrumteam